17 Haziran 2014 Salı

Muzlu & bisküvili piramit pasta





Son zamanlarda eskiye dönüş yapıp yıllar önce çok sık yaptığım ama sonraları unuttuğum lezzetleri yeniden dener oldum. Belki evdekiler çok sevdiği için belki de her şeyde olduğu gibi eski lezzetleri özlediğimden. Yıllar önce Oktay ustanın bir programında izlemiş görüntüsünün yanında pratik oluşu ile beğenimi kazanmış sonrasında lezzeti ile gönlümü feth etmişti.
Pakmaya’nın harika bir yemek kitabı ile çeşitli ürünlerinden oluşan hediye paketi elime ulaşınca, paketin içerisinden çıkan pudingleri denemek için ilk aklıma gelen lezzetlerden bir tanesi de bu nefis pasta olmuştu.

Birçok tariften oluşan yemek kitabım ve farklı ürünlerden oluşan hediyelerim için teşekkürler Pakmaya…




Malzemeler:

  • 1 paket çikolatalı Pakmaya puding
  • 45 adet sade pötibör bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet muz






Hazırlanması:

  • Öncelikle pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ara sıra karıştırarak ılıtın. 
  • Düz bir zemine (ben çay tepsisinin içerisine serdim) geniş bir streç film ya da buzdolabı poşetini serin. 
  • En alt zemine çok ince olarak puding sürün ki bisküviler kaymasın. 
  • Poşetin üzerine yan yana 5 adetten oluşan 3 sıra bisküvi dizin.
  •  Bisküvilerin üzerine puding dökerek yayın. 
  • Pudingin üzerine tekrar 5 adetten oluşan 3 sıra bisküviyi üst üste dizin.
  •  Bisküvilerin üzerine tekrar puding yayın. 
  • Pudingin üzerine tekrar bisküvileri dizin. 
  • Bisküvilerin üzerine tekrar puding yayın. 
  • Pudingin üzerine tam ortada ki bisküvilerin üzerine gelecek şekilde muzları sıralayın.
  • Kenarlardaki bisküvileri poşetiyle beraber kaldırarak yukarıda birleştirerek üçgen şeklini oluşturun. 
  • Üst kısımda topladığınız poşetin iki ucunu açılmaması için katlayın. Dondurucuya ya da buzdolabına yerleştirip bir kaç saat bekletin.
  •  Dolaptan çıkarıp kalan pudingle bisküvilerin etrafını kaplayıp dilimleyerek servis yapın.



 Notlar: ben dondurucuda 3–4 saat beklettikten sonra çıkarıp kalan pudingi biraz sütle açıp kakao ilavesiyle yeniden pişirip sürdüm, ılınınca dilimleyerek servis yaptım. Uzun süre dondurucuda bekletmenizi tavsiye etmem çünkü muz donup çözülünce tadında değişme oluyor. Buzdolabının alt kısmında bekletebilirsiniz. Üzerine sürmek için puding artmazsa kendi tarifinize göre çikolata sos hazırlayıp dökebilirsiniz.




10 yorum:

  1. Çok güzel pasta ya ben çok seviyorum

    YanıtlaSil
  2. Iftardan sonra en hafif tatli bence,ellerine saglik cnm.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. iyi bir site başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Eski olan ne varsa daha güzel gibi geliyor bana.Bu lezzetlerde öyle,klasikleşmiş lezzet bunlar,bıkmadan yapılır sevilir tüketilir.Ellerine sağlık canım,hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  5. değişik bi fikir olmuş =)

    YanıtlaSil
  6. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  7. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem www.anuntul-galben.ro ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  8. So happy for you, it's amazing products, I live in Bucuresti / Romania - anunturi gratuite so hopefully one day `ll be able to do it myself, lots of love and hugs happy to welcome you in this great day of anunturi gratuite. Pupiciii byeeee

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats