11 Kasım 2014 Salı

Pirinç unlu muhallebi




Birkaç gündür hasta olup okula gidemeyen minik kuzumu biraz neşelendirmek için birlikte muhallebi yapmaya karar verdik. Birkaç ay önce Pakmaya’nın gönderdiği hediye paketinin içerisinden pirinç unu da çıkmıştı. Bu defa muhallebiyi pirinç unu ile yaptım. Pürüzsüz dokusu ile bizden tam not aldı. Ben kakaolu yaptım ama siz mevsimine göre farklı meyve püreleri (çilek, sade, portakal, mandalina, kivi vs.) ekleyerek deneyebilirsiniz…

Ev yapımı pirinç unu tarifi için ise burayı tıklayabilirsiniz…

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı Pakmaya pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı Hatap un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker 

Hazırlanması:

  • Sütü derin bir tencereye alın.
  •  İçerisine pirinç unu, un, kakao ve şekeri ilave edin. 
  • Bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. 
  • Kâselere paylaştırıp soğuyunca dolaba kaldırın.
  • İsteğinize göre süsleyerek soğuk servis yapın.







1 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler bende hemen denemek için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats