23 Aralık 2014 Salı

Buğdaylı Madımak Yemeği




Daha öncede madımaklı tarifler paylaşmış ve ne çok sevdiğimden bahsetmiştim. Yufka ekmeği ve yoğurtla nefis bir uyumu olan yemeği denemeniz tavsiye edilir. Ben görümcemin getirdiği dondurulmuş madımakları kullandım siz mevsiminde tazesini kullanabilirsiniz.





Malzemeler:
  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım kilo madımak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvıyağ


Hazırlanması:
  • Soğanı yemeklik doğrayıp çok az sıvıyağda kavurun.
  •  İçerisine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 
  • Kavrulan soğan ve salçanın içerisine yıkanıp suyu süzülmüş buğdayı ilave edip 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. 
  • Yumuşayan buğdayların içerisine temizlenip yıkanmış ve doğranmış madımakları da ilave edip pişirin.
  • Yoğurt ve yufka ekmeği ile birlikte servis edin.


Not: madımak miktarını arttırıp azaltmak size kalmış, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Buğday yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Suyunu çekip koyulaşırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.




4 yorum:

  1. ay canım çok güzel görünüyor :) malzeme listesini toparladım umarım bende becerebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Madımak nedir? diye Google abiye sordum.Ne kadar ilginç hiç duymamışım,bakalım bizim buralarda bulup deneyebilecek miyim? Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Görümceniz Sivaslı heralde.Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba.Bir Sivaslı olarak madımağı görür görmez atladım:) Pastırmalı pişiririz biz. Yoksa altını kapattıktan sonra 2 diş sarımsak rendeleriz içine.Bir de öyle deneyin.Bu şekilde yiyecekseniz yoğurtla daha lezzetli olur.Yoksa tatsız bir yemek olur madımak. Ellerinize sağlık.Sayfanızı çok beğeniyorum. Ben de beklerim inşaalah.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats