12 Ocak 2015 Pazartesi

Üç renkli börek (üçgen şeklinde)





Üç renkli böreklere devam ediyoruz. Bu defa görümcemin çay sofrasındaki görüntüsü üçgen şeklinde olan üç renkli böreğimizin tarifini paylaşacağım. İkisi de oldukça lezzetli olan böreklerden siz istediğinizi hazırlayabilirsiniz, bizim evde her hali seviliyor bu böreğin. İç harcı için farklı renklerde ki malzemeleri (ıspanak, patates, peynir, kıyma, havuç...) kullanabileceğiniz gibi 4–5 renkli de hazırlayabilirsiniz.





Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su

 İç malzemesi için;
 Ispanaklı iç harcı için;1 adet kuru soğanı doğrayıp çok az sıvıyağda kavurun. Üzerine yarım kilo kadar temizleyip yıkadığınız ve doğradığınız ıspanağı ilave edin. Tuz ilavesi ile karıştırarak kavurun.

Patatesli iç harcı için; 2 adet büyük boy patatesi haşlayıp soyun ve rendeleyin. Tuz ve baharat ilave edip karıştırın.

Havuçlu iç harcı için; 3–4 adet büyük boy havucu rendeleyip çok az sıvıyağda tuz ilave ederek soteleyin.





Hazırlanması:
  • Öncelikle sos için bir kâsenin içerisinde su, çok az tuz ve sıvıyağı karıştırın.
  • 1.yufkayı serip üzerine sosu sürün ve bir kenarını fotoğraflardaki gibi dört parmak kadar içe doğru katlayın. Katladığınız kısmın üzerine patatesli iç harcını dağıtmadan yerleştirin. Kenarlardan da iki parmak kadar içe katlayıp yufkayı iç malzemesi ile birlikte rulo halde sarın.
  • 2. yufkayı serip üzerine sosu sürün ve bir kenarını fotoğraflardaki gibi dört parmak kadar içe doğru katlayın. Katladığınız kısmın üzerine havuçlu iç harcı dağıtmadan yerleştirin. Kenarlardan da iki parmak kadar içe katlayıp yufkayı rulo halde sarın.
  • 3.yufkayı serip üzerine sosu sürün ve bir kenarını fotoğraflardaki gibi dört parmak kadar içe doğru katlayın. Katladığınız kısmın üzerine ıspanaklı iç harcı dağıtmadan yerleştirin. Kenarlardan da iki parmak kadar içe katlayıp yufkayı rulo halde sarın.
  • 4. yufkayı da serip üzerine sos malzemesinden sürün. Rulo sardığınız iki yufkayı fotoğraftaki gibi yan yana yerleştirin.
  • İkisinin tam ortasına gelip üçgen oluşturacak şekilde kalan üçüncü yufkayı da yerleştirin. 
  • Serdiğiniz dördüncü yufkanın kenarlarını rulo sarılmış yufkaların üzerine doğru katlayıp bütün yufkalarla birlikte üçgen şeklini bozmamaya dikkat ederek rulo halde sarın. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine (tepsinize sığmazsa ortadan ikiye bölerek) yerleştirin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılınınca keserek servis edin.



Not: Böreğinizin daha yumuşak olmasını isterseniz sos malzemelerine yarım çay bardağı kadar da süt ilave edebilirsiniz. Ispanağı çiğ olarak kullanmak isterseniz yıkarken iyice ovup suyunu sıkarak kullanabilirsiniz. Böreği farklı renklerdeki iç malzemeleri ile de hazırlayabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Görüntü olarak sushiye çok benzettim :)
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats