18 Şubat 2015 Çarşamba

Krem çikolata & Ev yapımı sürülebilir çikolata



Son zamanlarda “Ana Ocağı” isimli izlediğim bir program var, özellikle de mutfak bölümünü daha bir ilgiyle takip ediyorum. Geçen bölümlerden birinde evde sürülebilir krem çikolata yaptılar. Tarifi not edip denedim, evde yapılıp iyi sonuç verecek en iyi tariflerden bir tanesi ve çocuklarımın çok sevdiği bir lezzet oldu. Tarife eklemeler yaparak hazır satılanlara daha yakın tatlar elde edebilirsiniz. Çok kısa sürede yapılabiliyor olması da büyük kolaylık. Mesela ben bu tarifi bloğa yazmadan az önce tekrar yaptım okuldan gelen kuzuları mutlu etmek adına:J
            



Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr. Tereyağı (50 gr kullandım)
  • 40gr. sütlü çikolata (kullanmayabilirsiniz, ben ilave etim)


Hazırlanması:
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı ile unu çok az kavurun. 
  • Kavurduğunuz unu derin bir kâseye boşaltıp ara sıra karıştırarak soğutun. 
  • Soğuttuğunuz unun içerisine şeker, vanilya ve kakaoyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 
  • Kalan tereyağını tavaya alıp yakmadan eritin ve ılıtın. 
  • Ilıyan tereyağını unun içerisine ekleyin. (bu aşamada eğer kullanacaksanız eritilmiş çikolatayı da ekleyin. Tarifte yoktu ben kendim ilave ettim) 
  • Sütü de yavaş yavaş ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 
  • Unu iyice ezerek pütürsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 
  • En son iyice dövülmüş fındıkları da ekleyip çok az karıştırın ve 2-3 saat buzdolabına koyarak dinlenmesini ve kıvam almasını sağlayıp servis edin.


Not: Kıvamını ayarlamak için isteğinize göre süt ilavesi yapabilirsiniz. Kavrulmuş fındık kullanırsanız daha lezzetli olur. Ben lezzetini arttırmak için 40 gr eritilmiş çikolata kullandım ve yağ miktarını azalttım siz damak zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz. Sütü ilave ederken unu iyice ezerek karıştırın ki topaklanmalar olmasın. İlk yaptığınızda sıvı gibi gelebilir ama buzdolabında beklettiğinizde sertleşiyor. Dolaptan ilk çıktığında da sert gibi gelebilir ama oda ısısına geldikçe yumuşuyor.









1 yorum:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats