16 Mart 2015 Pazartesi

Fırında patatesli omlet



Programda çok fazla övgüyle bahsedilince denemeye karar verdiğim, Arda Türkmen’in nefis bir kahvaltılık tarifi var bugün. Malzeme miktarlarında değişiklikler yaptım. Aslında daha önce yapım aşamaları farklı olan buna benzer bir tarif denemiştim. Kahvaltı sofralarınıza renk katacak, kalabalık misafirlerinize sunabileceğiniz güzel bir lezzet.

Malzemeler:
  •  2 diş sarımsak
  •  5 adet arpacık soğan (3 adet kuru soğan kullandım)
  • 2-3 adet patates (3 adet patates kullandım)
  • 10 adet yumurta (4 adet yumurta kullandım)
  •  Zeytinyağı
  •  Tuz
  •   Karabiber
  •   Maydanoz 

Hazırlanması:
  •    Patatesleri soyup rendeleyin.
  •   Soğanı ve sarımsakları doğrayın.
  •  Zeytinyağında doğranmış soğanları ve sarımsakları çok az kavurup patatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin ve pişen patateslere baharatları ilave edin.
  •  Yumurtaları başka bir kabın içinde iyice çırpın ve pişen patateslerin üzerine döküp bir süre kenarları kat kat olana kadar pişirin.
  • 180 derece ısıtılmış fırına tavayla birlikte koyup üst ve fan modunda pişirin.

Notlar:
Ben patatesleri teflon tavada kavurdum. Fırına girebilecek başka bir tavaya alıp düzeltip üzerine yumurtaları ilave ettim ve ocakta çok az pişirdikten sonra fırında pişirdim.
Tavanız yapışmaz ya da teflon ve hem ocakta hem de fırında kullanabileceğiniz bir tava olursa işiniz daha kolaylaşır.

 



1 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir tarife benziyor televizyonda görüp çeşitli omlet tarifleri ararken sitenize denk geldim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats