12 Nisan 2015 Pazar

Hamuru patatesli poğaça





Yıllar önce bir arkadaşımda tadına bakıp çok beğendiğim poğaçaların tarifini sorduğumda arkadaşım hamuruna patates ilave ettiğini söylemişti. Daha sonraları defalarca denedim ama bir türlü bloğa tarifini eklemek nasip olmadı. Bir kaç yıl önce şurada ve şurada kahvaltı sofralarımı anlatırken bahsetmişim ama tarifi sonra vereceğim demişim. Gecikmeli yıllar sonra gelen tarifiniz, kendi poğaça hamurunuza patates rendesi ya da püresi ilave ederek hazırlayabilirsiniz. Üzeri için kesinlikle susam serpmenizi tavsiye ederim çok yakışıyor.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un


Hazırlanması:
  • Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık süt, su, toz şeker ve yaş mayayı alıp maya eriyene kadar karıştırın.
  •  Sıvıyağ, iyice ezilmiş patates püresi (yarım su bardağı kadar)ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Aldığı kadar un ilavesi ile çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
  •  Hamur iki katı kabarana kadar ılık bir ortamda ağzı kapalı olarak bekletin.
  •  Mayalanan hamurunuzu tekrar bir iki defa yoğurun.
  •  Elinizle hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  • 15 dakika kadar tepside mayalanması için bekletin. 
  • Yumurta sarısı sürüp, susam serpin ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



3 yorum:

  1. Yanında çay eşiliğinde muhteşem keyif..

    YanıtlaSil
  2. Patatesli poğoçaların daha geç bayatladığını biliyor muydunuz? Ben de yolculuk için patatesli bir poğoça tarifi arıyordum isabet oldu:) elinize sağlık!

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats