20 Kasım 2015 Cuma

Ruşeymli Kurabiye & Şekersiz kurabiye




Uzun ara verince yazmak da zorlaşıyormuş, paylaşacak onlarca fotoğraf ve tarif olmasına rağmen bir türlü bilgisayar başına geçip blog güncellenemiyormuş. İlk tarifimiz verdiğim arada bolca denediğim şekersiz tariflerden bir tanesi olan Ruşeymli kurabiyeler olsun. Şekersiz bir hayata geçiş, geçmeye çalışmak da başka bir yazıya kalsın. Onlarca nedeni, bahaneyi bir kenara bırakıp Bismillah diyerek başlayalım o vakit…






Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 su bardağı Hatap ruşeym
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 7-8 adet kuru incir
  • 3 yemek kaşığı Hatap tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanması:

  • Yumuşamış tereyağını, sıvıyağı ve yoğurdu karıştırma kabına alıp karıştırın. 
  • Üzerine rüşeymi, yıkanıp doğranmış incirleri ve yıkanmış kuru üzümleri ilave edip karıştırın.
  • Tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
  •  Tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp yağı kâğıt serili tepsiye yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.





3 yorum:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats