28 Aralık 2015 Pazartesi

Balık çorbası




Bilenler bilir yayın balığı çok lezzetli bir balıktır. Yayın balığı almışken nefis bir de çorba yapmak istedim. Çorba yapımında balığın kafasını kullandım. Besleyici ve nefis bu çorbayı denemek isteyenler için tarifimiz…

Malzemeler:

  • 1 adet yayın balığı kafası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 su bardağı balık suyu
  • 2-3 adet patates
  • 3-4 adet arpacık soğan
  • tuz
  • limon suyu

Hazırlanması:
  • Balığın kafasını iyice temizleyin ve yıkayın. 
  • Tencereye alıp tuz ve 5 su bardağı su ile yaklaşık yarım saat kadar pişirin. 
  • Pişen balık kafasını suyun içerisinden alıp etlerini ayıklayın.
  • Ayrı bir tencerede yağ ve unu kavurun.
  • 1 su bardağı su ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın.
  • 4 su bardağı balık suyunu ekleyip kaynatın.
  •  Kaynayan suya arpacık soğanları ve dörde böldüğünüz patatesleri ilave edip patatesler pişene kadar kısık ateşte kaynatın.
  •  Patates ve soğanlar piştikten sonra süzgeç yardımıyla tencerenin içerisinden alın.
  •  Suyun içerisine ayırdığınız balık etlerini ilave edin. 
  • Servis esnasında limon suyu ve istediğiniz baharatlarla servis edebilirsiniz.

Not:
Patates ve soğanları isterseniz çorbanın içerisinden almayabilirsiniz.
Çorbanızın kıvamına göre artan balık suyundan ilave edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats