25 Aralık 2015 Cuma

Şekersiz pasta




İşlenmiş şeker dediğimiz toz şeker kullanmadan da güzel ve lezzetli pasta, kek, kurabiye vs. yapabilirsiniz. Ben bu tür tarifler için pekmez, bal, hurma, kuru üzüm gibi doğal tatlandırıcıları kullanıyorum.  Benim gibi toz şeker tüketmemeye çalışanlar için bal ve pekmezle tatlandırılmış sağlıklı ve lezzetli bir pasta tarifimiz var bugün.







Malzemeler:

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz (çay kaşığının ucu ile)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yumurta beyazlarını temiz ve kuru bir karıştırma kabına alın. Limon suyu ve tuzu ekleyip mikserle 3-4 dakika kadar yumurta beyazları köpürüp iyice kabarana kadar çırpın. Yumurta sarılarını da ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırıp yumurtaların içerisine eleyin. Tahta bir spatula ya da kaşıkla alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Un ve yumurtalar birbirine iyice karışınca yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbınıza eşit şekilde dökün.180 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Soğuyan keki 2 ya da 3 eşit parçaya kesip pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Keki ıslatmak için;
  • Yarım su bardağı süt
  • 1-2 yemek kaşığı bal

Süt ve balı karıştırın.

Arası için;1 adet muz

Kakaolu muhallebi için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı bal


Küçük bir tencerenin içerisine sütü alın ve içerisine un ve kakaoyu ekleyip karıştırarak muhallebi
kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içerisine pekmez ve balı ilave edip karıştırın ve soğutun.


Hazırlanması:
  • Soğuyan kekin üst kısmındaki fazlalıkları keserek alıp kalan kısmı iki eşit parçaya kesin. 
  • Servis tabağınıza kekin ilk parçasını alıp ballı süt ile ıslatın. 
  • Üzerine soğuttuğunuz muhallebiden sürün ve muzu ince bir şekilde dilimleyerek dizin. 
  • İkinci kek parçasını muzların üzerine yerleştirin. 
  • Kalan ballı süt ile keki ıslatıp muhallebiden sürün ve üzerini isteğinize göre süsleyin.

Not: Ben en üst kısma profiterol yerleştirip muz dilimleri, nar ve taze hindistan cevizi rendesi ile süsledim. Profiterollerin üzerine ise %60 kakao oranına sahip eritilmiş çikolata sürdüm. İsterseniz kalan muhallebiden sürebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats