19 Mart 2015 Perşembe

Tam buğday unlu ballı kurabiye & şekersiz kurabiye





Arkadaşımın çayın yanına hazırladığı nefis lezzetlerden bir tanesi de şekersiz diyet kurabiye de diyebileceğimiz bu lezzetli kurabiyelerdi.


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1-2 yemek kaşığı susam
  • 1-2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Çikolata parçaları, kırılmış fındık ve ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar tam buğday unu

Hazırlanması:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alıp üzerine yumurtayı ekleyip karıştırın. 
  • Sıvıyağı ve balı ekleyip tekrar karıştırın.
  •  İstediğiniz miktarlarda susam, çörekotu, portakal kabuğu rendesi, tarçın, çikolata parçaları, çekilmiş ceviz ve fındık ilave edip karıştırın. 
  • En son kabartma tozu ve aldığı kadar tam buğday unu ile hamur yoğurun ve yuvarlayın.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin


bunlarda arkadaşımın hazırladığı diğer lezzetler...

18 Mart 2015 Çarşamba

Çikolata soslu kurabiye





Arkadaşımın akşam çayın yanına hazırladığı nefis kurabiyeleri çocuklar çok sevince tarifini aldım, sizler için de buraya yazıyorum…

Malzemeler:

  • 125 gr. Tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un  


Hazırlanması:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alıp üzerine pudra şekerini (şeker miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)   ilave edip karıştırın.
  •  Sıvıyağ ve sirkeyi de ekleyip karıştırın.
  •  Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile çok sert olmayan bir hamur yoğurun. 
  • Yuvarlak şekil verip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.



Çikolatalı sos için; yarım paket kremayı(100gr) küçük bir sos tavasına alıp kaynatmadan sadece ısıtın ve ocağı kapatın. İçerisine 100gr. çikolatayı ekleyip karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Kurabiyelerin üst kısımlarını hazırladığınız sosa batırıp servis edin.

   








16 Mart 2015 Pazartesi

Fırında patatesli omlet



Programda çok fazla övgüyle bahsedilince denemeye karar verdiğim, Arda Türkmen’in nefis bir kahvaltılık tarifi var bugün. Malzeme miktarlarında değişiklikler yaptım. Aslında daha önce yapım aşamaları farklı olan buna benzer bir tarif denemiştim. Kahvaltı sofralarınıza renk katacak, kalabalık misafirlerinize sunabileceğiniz güzel bir lezzet.

Malzemeler:
  •  2 diş sarımsak
  •  5 adet arpacık soğan (3 adet kuru soğan kullandım)
  • 2-3 adet patates (3 adet patates kullandım)
  • 10 adet yumurta (4 adet yumurta kullandım)
  •  Zeytinyağı
  •  Tuz
  •   Karabiber
  •   Maydanoz 

Hazırlanması:
  •    Patatesleri soyup rendeleyin.
  •   Soğanı ve sarımsakları doğrayın.
  •  Zeytinyağında doğranmış soğanları ve sarımsakları çok az kavurup patatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin ve pişen patateslere baharatları ilave edin.
  •  Yumurtaları başka bir kabın içinde iyice çırpın ve pişen patateslerin üzerine döküp bir süre kenarları kat kat olana kadar pişirin.
  • 180 derece ısıtılmış fırına tavayla birlikte koyup üst ve fan modunda pişirin.

Notlar:
Ben patatesleri teflon tavada kavurdum. Fırına girebilecek başka bir tavaya alıp düzeltip üzerine yumurtaları ilave ettim ve ocakta çok az pişirdikten sonra fırında pişirdim.
Tavanız yapışmaz ya da teflon ve hem ocakta hem de fırında kullanabileceğiniz bir tava olursa işiniz daha kolaylaşır.

 



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats