13 Mart 2017 Pazartesi

Üçgen börek (sodalı & patatesli)





 Sosyal medyada ki anlık paylaşımlar ve geri dönüşler daha cazip gelse de ilk göz ağrım bloğumun yeri ayrı. Bundan sonra daha düzenli tarif yazma niyetiyle bir kez daha yeniden başlayalım inşallah…

Malzemeler:

3-4 adet yufka

Sos için:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • 1çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
Çatalla bütün malzemeleri iyice karıştırın.


İçi için; patatesli, kıymalı ya da peynirli istediğiniz bir iç malzemesi

Üzeri için; yumurta sarısı





Hazırlanması:
  • Yufkayı serip fırça ile sostan sürün.
  • Yufkayı tam ortadan ikiye katlayın.
  • Oval kısmına iç malzemeden yayıp rulo yaparak sarın.
  • Bıçakla fotoğraftaki gibi verev keserek üçgen şekil verin.
  • Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
  • Yumurta sarısının içine kalan sostan koyup böreklerin üzerine sürün.
  • 200 derece fırında pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats